Úvod » Potraviny, nápoje » Slovenský rok - Receptár na dni sviatočné, všedné i pôstne
Kniha s názvom Slovenský rok s podtitulom Receptár na dni sviatočné, všedné a pôstne prináša mimoriadne zaujímavé čítanie o slovenskom zvykosloví. Je členená na jednotlivé obdobia roka a sviatočné cykly.
V každej zo štyroch častí sú najskôr opísané ľudové zvyky, ktoré sa s daným obdobím spájali (napr. Veľká noc, pôst, žatva, hody, zabíjačky a pod.), za nimi nasleduje podrobný receptár. Môžeme tu sledovať kolobeh ľudového kalendára z pohľadu jedenia a prípravy tradičných slovenských jedál. Odskúšať si staré, niekedy už takmer zabudnuté recepty ľudovej kuchyne, spoznávať dôvody prípravy jedla práve v istom čase, v istej spoločenskej situácii, môže byť príjemným dobrodružstvom a súčasného človeka určite obohatí. V knihe uvádzame zväčša originálne recepty zozbierané po slovenských dedinách.
K jednotlivým receptom sú pripojené tipy, rady na drobné úpravy v duchu dnešných kulinárskych zvyklostí a na náhradu pôvodných surovín sortimentom moderných potravín.